28.2.08

Άν είχα ένα μαγικό ραβδί τι θα μεταμόρφωνα?















Αν είχα ένα ραδβί τι θα έκανα.....

Θα άλλαζα τα μυαλά των ανθρώπων. Οι άνθρωποι κάνουν πράγματα που δεν τους ταιριάζουν .Πρώτον βάζουν φωτιά στα δάση που απο εκεί πέρνουμε το οξυγόνο. Δέυτερο είναι οτι βάζουν τα παιδιά να δουλέψουν με αποτέλεσμα τα παιδιά να μην μαθαίνουν γράμματα.













Τέλος πείτε μου, εσείς δεν θα αλλάζατε τα μιαλά των ανθρώπων με αυτά που κάνουν?




Από τον Δημήτρη Οσμεν...Α2
-----------------------------------------------------------------------------------------------

Τον τελευταίο καιρό βλέπω τα προβλήματα των φτωχών ανθρώπων να αυξάνονται και να δυσκολεύουν ακόμα πιο πολύ τις ζωές .Βλέπω μέσα από τα δικά μου μάτια η πλειοψηφία να φτάνει στην απόγνωση και στην απόλυτη εξαθλίωση. Δεν υπάρχει ισότητα σε μια κοινωνία που επενδύει στην εκμετάλλευση των αδύναμων ,καμία αλληλεγγύη μεταξύ τους, ώστε να χάνουν και τα σημερινά δικαιώματα τους οι εργάτες. Εργάζονται σε άθλιες συνθήκες κάτω από κάθε αφεντικό που σκοπό έχει να σε κάνει ότι θέλει. Ο κόσμος σήμερα έχει πολύ άγχος γιατί έχει πολλά προβλήματα και υποχρεώσεις. Όλη τη μέρα τρέχει στους δρόμους χάνοντας ώρες από την οικογενειακή του ζωή γινόμενος έτσι δυστυχισμένος και νευρικός. Σήμερα έχει χαθεί η αξιοπρέπεια,η όρεξη για ζωή. Η βία κυριαρχεί σε ένα διαφθαρμένο σύστημα που ο εθνικός πλούτος μοιράζεται μοναχά στους πλούσιους ,με αποτέλεσμα ο απλός κόσμος να μην έχει ούτε τα απαιτούμενα αγαθά.
Το καυσαέριο μολύνει την ατμόσφαιρα και τα εργοστάσια συμβάλλουν στη καταστροφή της φύσης και στην υγεία μας .Τα απόβλητα που πέφτουν στη θάλασσα μειώνουν τον πλούτο της υδάτινης ζωής. Τα τρόφιμα χωρίς κανέναν έλεγχο και ποιότητα με βλαβερές ουσίες φτάνουν στο πιάτο μας και έτσι κερδίζουν οι έμποροι από παιχνίδι της επιβίωσης.
Υπάρχουν άνθρωποι σε διάφορες χώρες που δεν έχουν ούτε νερό, ούτε τα απολύτως αναγκαία και χωρίς καμία μόρφωση ,καμία ελπίδα και έτσι φτάνουν στο αδιανόητο σημείο να πεθαίνουν από την πείνα . Χωρίς ιατρική βοήθεια, και κάθε άλλη υλική ή ψυχολογική φροντίδα εγκαταλείπονται στις επιδημίες και τις θανατηφόρες ασθένειες.

Αν είχα ενα μαγικό ραβδί θα προσπαθούσα να βοηθήσω τους φτωχούς, όλα τα πονεμένα παιδάκια και θα έσβηνα την θλιψη από τις ψυχές τους. Θα άλλαζα ακόμα τις συνθήκες διαβίωσης πολλών νέων που έχουν χάσει την όρεξη να αποκτήσουν ευτυχία στην άχαρη ζωή που τους πρόσφεραν αυτοί που διαχειρίζονται λανθασμένα την εξουσία που άδικα τους έχει δοθεί. Θα έφτιαχνα σχολεία για να μαθαίνουν τα πραγματικά γεγονότα που συμβαίνουν στον κόσμο και να είναι ελεύθερα να διαμορφώσουν έναν ακέραιο και δυναμικό χαρακτήρα, να πιστέψουν σε έναν καλύτερο κόσμο που πλέον θα είναι εφικτός .Θα ανέβαζα τους χαμηλούς μισθούς σε ένα αξιοπρεπές στάδιο που να τους προσφέρει μια άνετη και πιο ξένοιαστη ζωή χωρίς άσχημες στιγμές να σημαδεύουν την οικογενειακή γαλήνη .Θα απέσυρα από την αγορά διάφορα άχρηστα υλικά αγαθά που υπάρχουν μόνο για να ξοδεύουμε λεφτά και να παίρνουμε μέρος σε μία εξωφρενική και χωρίς ουσία καταναλωτική μανία. Βλέποντας και γνωρίζοντας μερικά από τα προβλήματα του κόσμου θα προσπαθούσα να συμβάλω και εγω σε ένα δημιουργικό μέλλον. Η εξουσία έπρεπε να αποτελείται από λα'ι'κούς ηγέτες και επαναστάτες, να λειτουργούν δημοκρατικά και να ανταμείβουν την τιμημένη εργατιά έτσι όπως της αξίζει.

Απο την Μαρία Κωστολιά
Α2

27.2.08

Τι με στεναχωρεί?










ΤΙ ΜΕ ΣΤΕΝΟΧΩΡΕΙ...........

Κατά τη γνώμη μου η παιδική και ρατσιστική εκμετάλλευση πρέπει να λάβει τέλος! Οι άνθρωποι για να αποκτήσουν χρήματα είναι ικανοί να διαπράξουν ακόμη και έγκλημα. Μπορεί αυτό σε κάποιους να φαίνεται κάπως υπερβολικό αλλά δεν είναι. Ο άνθρωπος μπορεί να βάλει ακόμη και το ίδιο του το παιδί στους δρόμους να πουλάει διάφορα αντικείμενα στα φανάρια. Επίσης βάζουν και ανθρώπους που έχουν έρθει από ένα άλλο κράτος απειλώντας τους ότι θα τους πάνε στην αστυνομία όπου από εκεί θα τους στείλουν πίσω στην πατρίδα τους .
Αυτά έχουν ως αιτία πολλές οικογένειες μεταναστών να μην έχουν μια στέγη να μείνουν και να μένουν στο δρόμο. Έτσι ανεβαίνει και η εγκληματικότητα. Αυτοί οι άνθρωποι καταλήγουν ληστές ή διαρρήκτες .
Ο κόσμος πρέπει κάποτε να λογικευτεί για να προχωρήσει και η δική μας χώρα κάποτε μπροστά. --------------------------------------------------------------------------------------------
WHAT IS WORRIED ME

In my opinion the specism and the children’s development must stop! People to earn money can do everything. Sometimes people when they hear it ,lauph but it isn’t funny. A person can put his/her child to sell things at the cardrivers in roads. Sometimes they put immigrants and push them to do the same and if they don’t agree with them they will send them to police.
The result of these situations is many families to don’t have a house to live. Many of them do crimes for surviving .
People must reason it out themselves to do some things to help these people. Από την Αναστασία Μπ. Α2


Υπάρχουν πολλά προβλήματα για εμάς τα παιδιά. Κάποια παιδιά έχουν προβλήματα στο σχολείο,άλλα με τους καθηγητές και κάποια με τους συμμαθητές τους. Λόγω των καταλήψεων χάσαμε πολύτιμο χρόνο από μαθήματα,εκδρομές και περιπάτους,κάτι που μας κόστισε ακριβά.Τα πολλά συνεχόμενα διαγωνίσματα και μας έχουν εξαντλήσει.Όλα αυτά οφείλονται στις οχτώ μέρες κατάληψης.


Όμως υπάρχουν και χειρότερα.Προβλήματα ενδοοικογενειακής βίας,παιδιά που δουλεύουν,και παιδιά χωρίς τον έναν ή χωρίς και τους δυο γονείς.Υπάρχουν έφηβοι εκεί,στο σχολείο μας που αντιμετωπίζουν την ρατσιστική διάθεση των συμμαθητών τους . Και τι που είναι διαφορετικοί; Είναι παιδιά σαν εμάς! Άσπροι,μαύροι όλοι είναι άνθρωποι.Δεν πρέπει να είμαστε ρατσιστές,ειδικά με τους μετανάστες.Αυτοί οι άνθρωποι ήρθαν στην Ελλάδα αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον.Εμάς θα μας άρεσε να μας φερόνταν έτσι;Υπάρχουν και οι κακοί και εγκληματίες αλλοδαποί,αλλά όλες οι χώρες έχουν και τη σκοτεινή πλευρά τους.Αυτά είναι λίγα από τα προβλήματα που έχουμε εμείς οι νέοι.Τους Emo,τους Trendy και τα ναρκωτικά,όμως αυτά είναι προβλήματα στο Λύκειο και όχι στο Γυμνάσιο.Αυτά είναι προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι μαθητές στο σχολείο μας,αλλοδαποί και Έλληνες.Αυτά πρέπει να τα διορθώσουμε εμείς οι Έλληνες.


Help lines Από τον Χρήστο Μ.

Αγαπητοί μου (ενήλικες ) φίλοι ,


Ξέρω πώς να είσαι "άνθρωπος" σε αυτήν την εποχή είναι πολύ δύσκολο. Γι αυτό για μερικά πράγματα σας κατανοώ.
Όμως όσα προβλήματα και αν έχεις δεν πρέπει να γίνονται αιτία να απομονώνεσαι ή να γίνεσαι εγωιστής. Πρέπει να ενδιαφέρεσαι και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποί σου και ο κόσμος. Δεν μπορείς να αγνοείς την ρύπανση του περιβάλλοντος, τις εχθροπραξίες, την μοναξιά , την απομόνωση ,την βία. Όλα αυτά οφείλονται στην επιθυμία σας για πλουτισμό. Όμως η απομάκρυνση από το θεό που οφείλεται;
Αν μπορούσατε να ξαναπιστέψετε στον θεό τα περισσότερα προβλήματα θα είχαν λυθεί. Αφήστε την απληστία .Θυμηθείτε : Aγχόνη της ψυχής , δόλωμα της αμαρτίας , αγκίστρι του θανάτου , την είχε χαρακτηρίσει ο Μέγας Βασίλειος... Πόσο δίκιο είχε..
Κοιτάξτε γύρω σας. Τι βλέπετε;

Ένα μουντό κόσμο που το μόνο πράγμα που επιθυμεί είναι χρήματα δόξα δύναμη .

Μια κοινωνία αποπροσανατολισμένη που έχοντας χάσει κάθε μεταφυσική αγωνία ενδιαφέρεται μόνο για υλικά αγαθά.
Εσείς μπορείτε να συνεχίσετε να ζείτε έτσι επειδή έχετε συνηθίσει. Εμάς όμως δεν μας αρέσει. Εμείς θέλουμε χρώμα , ελπίδα , ορίζοντες ανοικτούς. Θέλουμε οικογένειες υγιείς , θέλουμε τους φίλους μας να τους έχουμε επειδή τους αγαπάμε και όχι για συμφέρον.
Έχετε σκεφτεί εμείς και οι μελλοντικές γενιές τι θα κληρονομήσουμε;
Αυτόν τον μουντό κόσμο; Αυτή την κοινωνία που δεν μπορεί να ονειρευτεί ή καλύτερα τα ονειρά της είναι τόσο πεζά που μου μοιάζουν για εφιάλτες?


Έχετε χρόνο για να τα αλλάξετε.
Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να πιστέψετε στον θεό. Έτσι θα ξαναβρείτε τον αληθινό άνθρωπο. Τότε θα γίνετε "εικόνες Θεού"




Από την Ειρήνη Ραγκ.





25.2.08

23.2.08

Σεβασμό για το πρειβάλλον και τα ζώα Από την Ιωάννα

1. Φροντίζουμε το περιβάλλον
2.
Δεν το ρυπαίνουμε
3.
Το αναβαθμίζουμε (δενδροφυτεύσεις) κατασκευές κήπος, αλσύλλια κλπ
4.
Προσέχουμε να μην προκαλούμε πυρκαγιές
5.
Αγαπάμε τα ζώα
6.
Δεν τα εγκαταλείπουμε
7.
Τους παρέχουμε σωστές συνθήκες διαβίωσης
8.
Προσέχουμε την υγιεινή τους και τους προσφέρουμε κτηνιατρική φροντίδα
9. Το περιβάλλον και η φροντίδα για τα ζώα δείχνουν ένα μέρος του πολιτισμού μας και της σωστής παιδείας μας

Θετική στάση προς τους ξένους που ζουν στη χώρα μας Από την Ιωάννα

1.Είμαστε φιλόξενος λαός και αγαπάμε τους ξένους
2.Σεβόμαστε την επιθυμία τους να έχουν ένα καλύτερο μέλλον στη χώρα
3.Βοηθάμε όσο μπορούμε την ένταξη τους στη χώρα μας
4.Τους προσφέρουμε εργασία
5.Δεν προσβάλλουμε την ανθρώπινη αξιοπρέπειά τους
6.Σεβόμαστε τα ήθη και τα έθιμά τους όπως άλλωστε όφειλαν να κάνουν και αυτοί
7.Τέλος δεν είμαστε ρατσιστές

15.2.08

Σχόλια σε ποιήμα του Γιάννη Ρίτσου












Aλίμονο στην κοινωνία που...


Του Χρήστου Καραμ.

Της Χρυσούλας Χρυσ.




Αλίμονο στην κοινωνία που έχει ξεχάσει τον Θεό.


Αλίμονο στην κοινωνία που ενδιαφέρεται για άχρηστα πράγματα.


Αλίμονο στην κοινωνία που δωροδοκεί και δωροδοκείται .




Της Βίκυς Μπλ.







Αλίμονο στην κοινωνία μας που κατατρέχει τους άστεγους και τους πεινασμένους.













Αλίμονο σ΄αυτούς που ξοδεύουν τα χρήματά τους χωρίς νόημα αντί να τα δίνουν για καλό σκοπό.Δηλ. για τα καμμένα δάση για τα ορφανά για ένα καλύτερο μέλλον.








Από τον


Χρήστο Δρουμ.













Αλίμονο στην κοινωνία του νεοπλουτισμού , της καταστροφής του φυσικού περιβάλλοντος , των ναρκωτικών και της ξενοφοβίας.

















Αλίμονο στην κοινωνία που αδιαφορεί για την βία. Της Σαμουέλας.
Αλίμονο στην κοινωνία της μοναξιάς και της αποξένωσης.


Από την Βασιλεία Βαραμ.

8.2.08

Μορφές αδικίας στον σύγχρονο κόσμο







1.Η παιδική εργασία




Για εκατό εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο αυτές τις μέρες δεν χτύπησε το κουδούνι του σχολείου απλούστερα γιατί δεν πηγαίνουν σχολείο επειδή δουλεύουν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας . Πάνω από 246 εκατομμύρια παιδιά [ηλικίας 5-17 ετών] . Στον κόσμο εργάζονται και δυστυχώς αντίθετα από τι θα νόμιζαν πολλοί το φαινόμενο των εργαζομένων παιδιών και των παιδιών που δεν πάνε σχολείο δεν είναι άγνωστο στη χώρα μας .
Οικεία σε όλους μας τα παιδιά <<των φαναριών>> που μέχρι πριν λίγα χρόνια καθάριζαν τα τζάμια των αυτοκινήτων .
Σε πολλά παιδιά είναι άγνωστα το παιχνίδι και η μόρφωση γιατί εργάζονται σε θορυβώδεις βιομηχανίες ή στα χωράφια από την αυγή ως το σούρουπο ή σε αθλητικά είδη [π.χ. μπάλες στο Πακιστάν] ή πέφτουν θύματα της βιομηχανίας του σεξ . Οι μεγαλύτεροι αριθμοί παιδιών που εργάζονται είναι =
Βραζιλία ( 559.000)
Μπαγκλαντές (300.000
Αιτή (250.000)
Κένυα(200.000)
Η 12η Ιουνίου είναι επίσης αφιερωμένη στα παιδιά της Αφρικανικής Ηπείρου που στην πλειοψηφία τους εργάζονται από πολύ τρυφερές ηλικίες και κάτω από αντίξοες συνθήκες .
Το 1999 οι περισσότερες χώρες μέλη της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασία υπέγραψαν μια συμφωνία που υποχρέωνε όλες τις πλευρές να λάβουν μέτρα για να περιοριστεί το φαινόμενο της παιδικής εργασίας .Τα μέτρα αυτά σήμερα δεν έχουν γίνει ορατά .
Σύμφωνα με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας 1 στα 6 παιδιά του πλανήτη μας εργάζονται σε κάποιο περιβάλλον που βλάπτει την ψυχική και σωματική του υγεία 73 εκατομμύρια εργάζονται παιδιά είναι κάτω των 10 ετών 22.000 σκοτώνονται σε εργατικά ατυχήματα .
Περίπου 171 εκατομμύρια παιδιά στον πλανήτη μας εργάζονται σε ορυχεία ,λατομεία σε χώρες με επικίνδυνα υλικά π.χ. χημικά, εντομοκτόνα , η βαρύ μηχανικό εξοπλισμό αναφέρονται σε έκθεση της UNICEF .
Παιδιά κάτω των 5 ετών δουλεύουν σε εξοντωτικά ωράρια εξορίσουν βράχια , χρυσάφι , διαμάντια και πολύτιμα μέταλλα στην Νότια Αμερική , Αφρική , Ασία διατρέχοντας κίνδυνο να μείνουν ανάπηροι λόγου εργατικού ατυχήματος .


ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΠΠΕΣ

Α3
2.Έλλειψη αγάπης



Ο κόσμος σήμερα χρειάζεται αγάπη






Η αγάπη είναι ένα δυσεύρετο συναίσθημα, που όποιος το έχει είναι ευτυχισμένος, αλλά όποιος μπορεί και το προσφέρει είναι ακόμα πιο ευτυχισμένος.
Αυτός που δίνει αγάπη στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη κάνει θεάρεστη πράξη.
Αν αναλογιστούμε τι συμβαίνει γύρω μας θα τρομάξουμε.
Σε 5.800 υπολογίζονται περίπου τα παιδιά στην Ελλάδα που ζουν και εργάζονται το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τους στους δρόμους, τα λεγόμενα παιδιά των φαναριών.
Δεν υπάρχουν λόγια όταν αντικρίζεις κάτι τέτοιο. Λυπήθηκα για το μικρό παιδάκι που δεν ήξερε τι του επιφύλασσε η μοίρα και οι γονείς του. Λυπήθηκα για τον κόσμο που ζούμε. Τη λύπη μου ακολούθησε οργή. Η οργή για τα παιδιά των φαναριών που όλοι μας ξέρουμε και απλά αδιαφορούμε.
Τα παιδιά αυτά είναι από 2 έως 15 ετών, Ελληνόπουλα και μετανάστες που αποφέρουν κατά τις συντηρητικότερες εκτιμήσεις περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ το μήνα στους εργοδότες τους.
Πολλά παιδιά δηλώνουν ότι εργοδότης τους δεν είναι κάποιος από τους γονείς τους.
Ακόμα τους επιβάλλονται τιμωρίες αν δεν θελήσουν να πάνε για δουλειά ή κάνουν μικρή είσπραξη.
Οι τιμωρίες που τους επιβάλλονται εκτός από το ξύλο είναι και το γεγονός ότι δεν τους δίνουν φαγητό να φάνε ή ότι τα απειλούν να τα διώξουν από το μέρος που διαμένουν.
Παρόλο που αυτά τα ζούμε καθημερινά, αντί να μας συγκινούν μας αφήνουν παγερά αδιάφορους ή θεωρούμε ότι είναι μέσα στην καθημερινή μας ρουτίνα και γι’ αυτό τα προσπερνάμε. Δηλαδή όχι μόνο δεν ενδιαφερόμαστε αλλά εθελοτυφλούμε.
Γιατί να δίνουμε μεγαλύτερη αξία στα χρήματα και όχι εκεί που πραγματικά αξίζει?
΄Αλλωστε τα χρήματα είναι ανθρώπινο δημιούργημα, ενώ η αγάπη, το ενδιαφέρον και η προσφορά προς τους συνανθρώπους μας, είναι δωρεές των ανθρώπων που είναι
προικισμένοι από το Θεό. ΄Ολοι οι άνθρωποι ξεχνούν πως θα ήταν τα πράγματα αν βρίσκονταν στη θέση αυτών που υποφέρουν. Ο χορτάτος δεν μπορεί να καταλάβει τον νηστικό.
Τα συναισθήματα που μου προκαλεί όλη αυτή η αδιαφορία είναι φρικτά.
Όλοι λέμε ότι θέλουμε να βοηθήσουμε αλλά δεν ξέρουμε το πώς. Ας κοιτάξουμε γύρω μας, ας ανοίξουμε τ’ αυτιά μας ν΄ακούσουμε τις απελπισμένες κραυγές βοήθειας από ανθρώπους που έχουν ανάγκη, ας ανοίξουμε τα μάτια μας να δούμε την πραγματική αλήθεια και να οραματιστούμε το μέλλον όπως θα είναι αν συνεχίσουμε να αδιαφορούμε για όλα.
Η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών αυτών έχει περιορισμένες φιλοδοξίες και όνειρα για το μέλλον τους, το οποίο φαίνεται αβέβαιο.
Τέλος ας ανοίξουμε την καρδιά μας για να προσφέρουμε αγάπη και ελπίδα στα απελπισμένα πρόσωπα εκατοντάδων παιδιών εκεί έξω, για ένα καλύτερο αύριο για ένα καλύτερο μέλλον.
Από την Κατερίνα
Α3

AΓΑΠΗ
Αγάπη μία λέξη η οποία ακούγεται συχνά...........αλλά σπάνια τα στόματα που μιλούν για αυτή την εννοούν!!!Η αγάπη των ανθρώπων δεν βρίσκεται στα λόγια ,αλλά στις πράξεις..........Αν κοιτάξουμε γύρω μας,θα δούμε δυστυχία,φτώχεια,βασανισμένες ψυχές και βέβαια πρόσωπα στα οποία αν κοιτάξεις βαθιά μέσα τους ,θα δείς καρδιές ραγισμένες και δακρυσμένες...
Ποιός νοιάζεται όμως γι'αυτό όσο θλιβερό κι αν είναι... κανείς!Όλοι μαθαίνουμε τους άλλους να αγαπούν χωρίς να το ξέρουμε...Πλέον δεν μας ευαισθητοποιεί τίποτα...και αυτό δεν είναι καθόλου καλό!
Αν μπορούμε,λοιπόν ας ανοίξουμε όλοι τις αγκαλιές μας για να φωλιάσει μέσα μας η αληθινή αγάπη,μία αγάπη χωρίς μίσος ,ένα από τα συναισθήματα που δεν σπανίζουν καθόλου στις μέρες μας,μα αντιθέτως είναι αρκετά πληθορικό, προσφέροντας δυστυχία σε ανθρώπους που δεν το αξίζουν.Γιατί αν πραγματικά το θέλουμε μπορούμε να δώσουμε χαρά σ'αυτά τα μικρά,αγνά,αθώα προσωπάκια που αντικρίζουμε συχνά στα φανάρια και μας ραγίζουν την καρδιά!!!!!!!!!.
Από την Κωνσταντίνα

Προφήτης Ησαίας "Αλίμονο στην κοινωνία που..


























































































































































































Από τους: Κορμανού Κατερίνα
Μανιατάκου Γιώτα
Μποβολέτη Χρήστο









Από τους:Κακαβά Χαρούλα
Μούτσο Άγγελο
Κόλα Άντζελα
Μπορμπαντωνάκη Μαρίνο







Από την: Mαρία Βαφέα










Posted by Picasa