28.2.08

Άν είχα ένα μαγικό ραβδί τι θα μεταμόρφωνα?















Αν είχα ένα ραδβί τι θα έκανα.....

Θα άλλαζα τα μυαλά των ανθρώπων. Οι άνθρωποι κάνουν πράγματα που δεν τους ταιριάζουν .Πρώτον βάζουν φωτιά στα δάση που απο εκεί πέρνουμε το οξυγόνο. Δέυτερο είναι οτι βάζουν τα παιδιά να δουλέψουν με αποτέλεσμα τα παιδιά να μην μαθαίνουν γράμματα.













Τέλος πείτε μου, εσείς δεν θα αλλάζατε τα μιαλά των ανθρώπων με αυτά που κάνουν?




Από τον Δημήτρη Οσμεν...Α2
-----------------------------------------------------------------------------------------------

Τον τελευταίο καιρό βλέπω τα προβλήματα των φτωχών ανθρώπων να αυξάνονται και να δυσκολεύουν ακόμα πιο πολύ τις ζωές .Βλέπω μέσα από τα δικά μου μάτια η πλειοψηφία να φτάνει στην απόγνωση και στην απόλυτη εξαθλίωση. Δεν υπάρχει ισότητα σε μια κοινωνία που επενδύει στην εκμετάλλευση των αδύναμων ,καμία αλληλεγγύη μεταξύ τους, ώστε να χάνουν και τα σημερινά δικαιώματα τους οι εργάτες. Εργάζονται σε άθλιες συνθήκες κάτω από κάθε αφεντικό που σκοπό έχει να σε κάνει ότι θέλει. Ο κόσμος σήμερα έχει πολύ άγχος γιατί έχει πολλά προβλήματα και υποχρεώσεις. Όλη τη μέρα τρέχει στους δρόμους χάνοντας ώρες από την οικογενειακή του ζωή γινόμενος έτσι δυστυχισμένος και νευρικός. Σήμερα έχει χαθεί η αξιοπρέπεια,η όρεξη για ζωή. Η βία κυριαρχεί σε ένα διαφθαρμένο σύστημα που ο εθνικός πλούτος μοιράζεται μοναχά στους πλούσιους ,με αποτέλεσμα ο απλός κόσμος να μην έχει ούτε τα απαιτούμενα αγαθά.
Το καυσαέριο μολύνει την ατμόσφαιρα και τα εργοστάσια συμβάλλουν στη καταστροφή της φύσης και στην υγεία μας .Τα απόβλητα που πέφτουν στη θάλασσα μειώνουν τον πλούτο της υδάτινης ζωής. Τα τρόφιμα χωρίς κανέναν έλεγχο και ποιότητα με βλαβερές ουσίες φτάνουν στο πιάτο μας και έτσι κερδίζουν οι έμποροι από παιχνίδι της επιβίωσης.
Υπάρχουν άνθρωποι σε διάφορες χώρες που δεν έχουν ούτε νερό, ούτε τα απολύτως αναγκαία και χωρίς καμία μόρφωση ,καμία ελπίδα και έτσι φτάνουν στο αδιανόητο σημείο να πεθαίνουν από την πείνα . Χωρίς ιατρική βοήθεια, και κάθε άλλη υλική ή ψυχολογική φροντίδα εγκαταλείπονται στις επιδημίες και τις θανατηφόρες ασθένειες.

Αν είχα ενα μαγικό ραβδί θα προσπαθούσα να βοηθήσω τους φτωχούς, όλα τα πονεμένα παιδάκια και θα έσβηνα την θλιψη από τις ψυχές τους. Θα άλλαζα ακόμα τις συνθήκες διαβίωσης πολλών νέων που έχουν χάσει την όρεξη να αποκτήσουν ευτυχία στην άχαρη ζωή που τους πρόσφεραν αυτοί που διαχειρίζονται λανθασμένα την εξουσία που άδικα τους έχει δοθεί. Θα έφτιαχνα σχολεία για να μαθαίνουν τα πραγματικά γεγονότα που συμβαίνουν στον κόσμο και να είναι ελεύθερα να διαμορφώσουν έναν ακέραιο και δυναμικό χαρακτήρα, να πιστέψουν σε έναν καλύτερο κόσμο που πλέον θα είναι εφικτός .Θα ανέβαζα τους χαμηλούς μισθούς σε ένα αξιοπρεπές στάδιο που να τους προσφέρει μια άνετη και πιο ξένοιαστη ζωή χωρίς άσχημες στιγμές να σημαδεύουν την οικογενειακή γαλήνη .Θα απέσυρα από την αγορά διάφορα άχρηστα υλικά αγαθά που υπάρχουν μόνο για να ξοδεύουμε λεφτά και να παίρνουμε μέρος σε μία εξωφρενική και χωρίς ουσία καταναλωτική μανία. Βλέποντας και γνωρίζοντας μερικά από τα προβλήματα του κόσμου θα προσπαθούσα να συμβάλω και εγω σε ένα δημιουργικό μέλλον. Η εξουσία έπρεπε να αποτελείται από λα'ι'κούς ηγέτες και επαναστάτες, να λειτουργούν δημοκρατικά και να ανταμείβουν την τιμημένη εργατιά έτσι όπως της αξίζει.

Απο την Μαρία Κωστολιά
Α2

Δεν υπάρχουν σχόλια: