27.2.08

Τι με στεναχωρεί?










ΤΙ ΜΕ ΣΤΕΝΟΧΩΡΕΙ...........

Κατά τη γνώμη μου η παιδική και ρατσιστική εκμετάλλευση πρέπει να λάβει τέλος! Οι άνθρωποι για να αποκτήσουν χρήματα είναι ικανοί να διαπράξουν ακόμη και έγκλημα. Μπορεί αυτό σε κάποιους να φαίνεται κάπως υπερβολικό αλλά δεν είναι. Ο άνθρωπος μπορεί να βάλει ακόμη και το ίδιο του το παιδί στους δρόμους να πουλάει διάφορα αντικείμενα στα φανάρια. Επίσης βάζουν και ανθρώπους που έχουν έρθει από ένα άλλο κράτος απειλώντας τους ότι θα τους πάνε στην αστυνομία όπου από εκεί θα τους στείλουν πίσω στην πατρίδα τους .
Αυτά έχουν ως αιτία πολλές οικογένειες μεταναστών να μην έχουν μια στέγη να μείνουν και να μένουν στο δρόμο. Έτσι ανεβαίνει και η εγκληματικότητα. Αυτοί οι άνθρωποι καταλήγουν ληστές ή διαρρήκτες .
Ο κόσμος πρέπει κάποτε να λογικευτεί για να προχωρήσει και η δική μας χώρα κάποτε μπροστά. --------------------------------------------------------------------------------------------
WHAT IS WORRIED ME

In my opinion the specism and the children’s development must stop! People to earn money can do everything. Sometimes people when they hear it ,lauph but it isn’t funny. A person can put his/her child to sell things at the cardrivers in roads. Sometimes they put immigrants and push them to do the same and if they don’t agree with them they will send them to police.
The result of these situations is many families to don’t have a house to live. Many of them do crimes for surviving .
People must reason it out themselves to do some things to help these people. Από την Αναστασία Μπ. Α2


Υπάρχουν πολλά προβλήματα για εμάς τα παιδιά. Κάποια παιδιά έχουν προβλήματα στο σχολείο,άλλα με τους καθηγητές και κάποια με τους συμμαθητές τους. Λόγω των καταλήψεων χάσαμε πολύτιμο χρόνο από μαθήματα,εκδρομές και περιπάτους,κάτι που μας κόστισε ακριβά.Τα πολλά συνεχόμενα διαγωνίσματα και μας έχουν εξαντλήσει.Όλα αυτά οφείλονται στις οχτώ μέρες κατάληψης.


Όμως υπάρχουν και χειρότερα.Προβλήματα ενδοοικογενειακής βίας,παιδιά που δουλεύουν,και παιδιά χωρίς τον έναν ή χωρίς και τους δυο γονείς.Υπάρχουν έφηβοι εκεί,στο σχολείο μας που αντιμετωπίζουν την ρατσιστική διάθεση των συμμαθητών τους . Και τι που είναι διαφορετικοί; Είναι παιδιά σαν εμάς! Άσπροι,μαύροι όλοι είναι άνθρωποι.Δεν πρέπει να είμαστε ρατσιστές,ειδικά με τους μετανάστες.Αυτοί οι άνθρωποι ήρθαν στην Ελλάδα αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον.Εμάς θα μας άρεσε να μας φερόνταν έτσι;Υπάρχουν και οι κακοί και εγκληματίες αλλοδαποί,αλλά όλες οι χώρες έχουν και τη σκοτεινή πλευρά τους.Αυτά είναι λίγα από τα προβλήματα που έχουμε εμείς οι νέοι.Τους Emo,τους Trendy και τα ναρκωτικά,όμως αυτά είναι προβλήματα στο Λύκειο και όχι στο Γυμνάσιο.Αυτά είναι προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι μαθητές στο σχολείο μας,αλλοδαποί και Έλληνες.Αυτά πρέπει να τα διορθώσουμε εμείς οι Έλληνες.


Help lines Από τον Χρήστο Μ.

Αγαπητοί μου (ενήλικες ) φίλοι ,


Ξέρω πώς να είσαι "άνθρωπος" σε αυτήν την εποχή είναι πολύ δύσκολο. Γι αυτό για μερικά πράγματα σας κατανοώ.
Όμως όσα προβλήματα και αν έχεις δεν πρέπει να γίνονται αιτία να απομονώνεσαι ή να γίνεσαι εγωιστής. Πρέπει να ενδιαφέρεσαι και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποί σου και ο κόσμος. Δεν μπορείς να αγνοείς την ρύπανση του περιβάλλοντος, τις εχθροπραξίες, την μοναξιά , την απομόνωση ,την βία. Όλα αυτά οφείλονται στην επιθυμία σας για πλουτισμό. Όμως η απομάκρυνση από το θεό που οφείλεται;
Αν μπορούσατε να ξαναπιστέψετε στον θεό τα περισσότερα προβλήματα θα είχαν λυθεί. Αφήστε την απληστία .Θυμηθείτε : Aγχόνη της ψυχής , δόλωμα της αμαρτίας , αγκίστρι του θανάτου , την είχε χαρακτηρίσει ο Μέγας Βασίλειος... Πόσο δίκιο είχε..
Κοιτάξτε γύρω σας. Τι βλέπετε;

Ένα μουντό κόσμο που το μόνο πράγμα που επιθυμεί είναι χρήματα δόξα δύναμη .

Μια κοινωνία αποπροσανατολισμένη που έχοντας χάσει κάθε μεταφυσική αγωνία ενδιαφέρεται μόνο για υλικά αγαθά.
Εσείς μπορείτε να συνεχίσετε να ζείτε έτσι επειδή έχετε συνηθίσει. Εμάς όμως δεν μας αρέσει. Εμείς θέλουμε χρώμα , ελπίδα , ορίζοντες ανοικτούς. Θέλουμε οικογένειες υγιείς , θέλουμε τους φίλους μας να τους έχουμε επειδή τους αγαπάμε και όχι για συμφέρον.
Έχετε σκεφτεί εμείς και οι μελλοντικές γενιές τι θα κληρονομήσουμε;
Αυτόν τον μουντό κόσμο; Αυτή την κοινωνία που δεν μπορεί να ονειρευτεί ή καλύτερα τα ονειρά της είναι τόσο πεζά που μου μοιάζουν για εφιάλτες?


Έχετε χρόνο για να τα αλλάξετε.
Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να πιστέψετε στον θεό. Έτσι θα ξαναβρείτε τον αληθινό άνθρωπο. Τότε θα γίνετε "εικόνες Θεού"




Από την Ειρήνη Ραγκ.





1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αριστα. Άριστα. μπράβο σας.