5.2.09

θα ήθελα να...

Αν μπορούσα να ζητήσω κάτι από τον Θεό τότε θα ζητούσα να πάψουν όλες οι άσχημες , απάνθρωπες, και άνομες ενέργειες. Οι πόλεμοι που το μόνο τους αποτέλεσμα για τους λαούς είναι οι χιλιάδες των νεκρών, οι δολοφονίες, η απομόνωση των ανθρώπων και η μοναξιά, ο αγώνας για την απόκτηση υλικών αγαθών μόνο, η εγκατάλειψη μικρών παιδιών από τους γονείς τους, η χρήση των ναρκωτικών, η ρύπανση και η ανεύθυνη στάση μας απέναντι στη φύση, η υπερεκμετάλλευσή της , η χρήση τόσων πολλών χημικών που μολύνουν το έδαφος και τον υδροφόρο ορίζοντα, η διάθεση μας να επιβάλλουμε την άποψή μας στους άλλους και ιδιαίτερα στους πιο αδύνατους ακόμη και με την χρήση βίας, η μισαλλοδοξία και ο φανατισμός , η στροφή του ενδιαφέροντός μας σε πράγματα χωρίς μεγάλη σημασία και ο αποπροσανατολισμός μας, αυτό που άκουσα στο σχολείο και λέγεται αλλοτρίωση .
Η ηθελημένη τύφλωσή μας σε παγκόσμια προβλήματα. «δεν μπορούμε να ισχυριζόμαστε ότι δεν ξέρουμε» διαβάσαμε σήμερα σε ένα απόσπασμα μιας ομιλίας του Αναστάσιου Γιαννουλάτου. Δεν μπορούμε να λέμε ότι δεν ξέρουμε για την απόλυτη φτώχεια των χωρών του τρίτου κόσμου, για τις επιδημίες, για τον υποσιτισμό, για την παιδική εργασία και την παιδική εκμετάλλευση .
Όλα αυτά από εμάς που αποκαλούμαστε Χριστιανοί . Από εμάς που έχουμε ως εντολή το «αγαπάτε αλλήλους» και πιστεύουμε ως Θεό κάποιον που σταυρώθηκε για τους αδυνάτους του κόσμου.


Από την Δανάη Παπαντώνη

Δεν υπάρχουν σχόλια: