31.1.09

Ψευτοεπαναστάτες…

Είμαι ένας νέος , ένας νέος όπως όλοι οι άλλοι. Ένας νέος που βλέπει τις αντιδράσεις σας και τις πράξεις σας και εξοργίζεται.
Προσπαθούμε να κάνουμε κάτι αλλά μας εμποδίζετε. Λέμε κάτι, κάνουμε κάτι, πάμε στις πορείες και μας θεωρείτε τρελούς. Μας λέτε βάνδαλους, άμυαλους. Θέλουμε να φωνάξουμε και μας λέτε μικρούς και επιπόλαιους.
Θέλουμε να φωνάξουμε για το φαινόμενο του χρηματισμού των δημοσίων λειτουργών, για την δωροληψία των πολιτικών, για τους άδικους και δυσβάστακτους φόρους.
Θέλουμε να πούμε πόσο μας πληγώνουν οι άστεγοι και οι άνεργοι. Πόσο μας πονάει το θέαμα ενός ναρκομανούς.
Θέλουμε να φωνάξουμε για τους ανεκπαίδευτους αστυνομικούς που πυροβολούν δεκαεξάχρονους. Να πούμε για την έλλειψη ευαισθησίας προς το πράσινο. Να πούμε για την ασχήμια που έχουν οι πόλεις μας, την έλλειψη χώρων ανοιχτών, πράσινων που θα μπορούσαμε να παίξουμε και να κάνουμε ποδήλατο.
Θέλουμε να πούμε τόσα πολλά, που βγαίνουν μέσα από την ψυχή μας και είναι ειλικρινή. Αλλά εσείς ακούτε τους ψευδοπροφήτες. Ακούτε αυτούς που σας παραπλανούν και καθησυχάζουν τη συνείδησή σας. Αυτούς που λένε… «Μια χαρά είναι τα πράγματα…ότι μπορούμε κάνουμε….αφήστε τους αυτούς ..παιδιά είναι ..θα ωριμάσουν»
Ακούστε αυτόν τον τελευταίο λόγο μου. Τίποτα δεν κάνατε. Ελάχιστα. Τίποτα για το λαό. Τίποτα για τα παιδιά. Για σκεφθείτε εσείς μεγάλοι και ώριμοι. Σκεφθείτε τα όνειρα που κάνατε όταν ήσασταν εσείς παιδιά. Τότε που λέγατε πως θα αλλάξετε τον κόσμο. Κλείστε τα μάτια σας και σκεφθείτε. Γυρίστε πίσω στα σχολεία, στις αλάνες και στα γήπεδα. Θυμάστε τίποτα? Ψεύτες… Συμβιβασμένοι ψευτοεπαναστάτες… . Ανοίξτε τα τώρα. Αυτό που βλέπετε είναι το δημιούργημά σας. Να το χαίρεστε.

Από τον Αντώνη Τσαντήλα Α4

Δεν υπάρχουν σχόλια: