31.1.09

Περιβάλλον

Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι στα μυαλά των συνανθρώπων μου θα ήταν η στάση τους απέναντι στο περιβάλλον. Αν συνεχίσουμε να ζούμε έτσι τότε σε λίγα χρόνια θα έχουμε υποβαθμίσει το περιβάλλον αλλά και τη ζωή μας τόσο πολύ, αφού πολλά είδη ζώων και φυτών θα έχουν εξαφανιστεί , το νερό θα έχει μολυνθεί , και ο αέρας που θα αναπνέουμε θα είναι γεμάτος από σκόνες και αιωρούμενα χημικά στοιχεία.
Η υπερκατανάλωση που οδηγεί στην αύξηση της παραγωγής και αυτή με τη σειρά της στην μόλυνση του αέρα αλλά και της γης και των υδάτων θα πρέπει να σταματήσει. Έτσι θα μειωθεί και ο όγκος των σκουπιδιών που δεν έχουμε πια που να τα αποθέσουμε. Οι αγρότες θα πρέπει να σταματήσουν να δηλητηριάζουν το έδαφος με τα λιπάσματα προκειμένου να αυξήσουν την παραγωγή τους γιατί όλα αυτά καταλήγουν είτε στα προϊόντα που παράγουν είτε στο υπέδαφος και στον υδροφόρο ορίζοντα.
Οι βιομηχανίες θα πρέπει να ελέγξουν τα απόβλητά τους να εφοδιαστούν με φίλτρα και να γίνουν χώροι βιολογικού καθαρισμού και υγειονομικής ταφής. Έτσι θα πάψουν να διοχετεύονται στα ποτάμια και στις θάλασσες.
Εμείς θα πρέπει να συνηθίσουμε την ιδέα της ανακύκλωσης. Θα πρέπει να διαχωρίζουμε τα σκουπίδια μας , και να τα βάζουμε στους αντίστοιχους κάδους και θα πρέπει να προτιμούμε προϊόντα που είναι φτιαγμένα από εταιρείες που σέβονται το περιβάλλον. Επίσης θα πρέπει να γίνουμε ενεργά μέλη της κοινωνίας και να συμμετέχουμε σε δραστηριότητες που έχουν σκοπό την αναβάθμιση του περιβάλλοντος όπως δενδροφυτεύσεις, καθαρισμοί ακτών , κινητοποιήσεις κ.λ.π.
Τέλος θα πρέπει να φροντίσουμε το δικό μας χώρο. να φυτέψουμε και να ποτίσουμε ένα δένδρο στον ακάλυπτο χώρο του σπιτιού μας και να μην αφήνουμε τον μπαμπά μας ή τον γείτονα να καταστρέφει το δενδράκι που υπάρχει στο πεζοδρόμιο επειδή δεν μπορεί να παρκάρει το αυτοκίνητό του.
Από την Κρίστι Βελτσάνι

Δεν υπάρχουν σχόλια: